Arven fra Anker: Troværdigheden og servicen skal altid skinne igennem

Arven fra Anker: Troværdigheden og servicen skal altid skinne igennem

  

Hos Anker Bjerre A/S er det efterhånden år siden, at manden, der grundlagde virksomheden tilbage i 70'erne, trak sig tilbage. Men det betyder ikke, at de 60 medarbejdere i maskinforretningen har glemt, hvad Anker Bjerre står for.

Det er da heller ikke så sjældent, at 78-årige Anker Bjerre kigger forbi. Det må man også gerne, når ens navn står på gavlen.

 

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ MASKINBLADET >>

 

- Anker Bjerre står for troværdighed, et godt sted at arbejde, god service og en forretning, hvor man gør en god handel, siger Anders Harder, der er administrerende direktør og medejer af Anker Bjerre A/S.

Han tiltrådte som direktør i 2024 og ejer maskinforretningen sammen med seks andre medarbejdere.

- Vi hylder en flad ledelsesstruktur, hvor vi altid forsøger at værne om den ånd og den kultur, som Anker Bjerre står for. Vi kender hinanden og passer på hinanden, næsten som en stor familie, fortæller Anders Harder.

- Ånden fra Anker Bjerre betyder også, at vores medarbejdere er stolte og tager ansvar for virksomheden. Alle opgaver er vigtige, og alle vores medarbejdere er vigtige. Det tror jeg betyder meget for, hvordan vi opleves af vores kunder og samarbejdspartnere. Vores troværdighed og gode service skal altid skinne igennem, siger Anders Harder.

 

Et skridt foran

Anker Bjerre etablerede sig i 1975 som selvstændig automekaniker på den første industrigrund, der blev solgt i Mejrup ved Holstebro.

 

Arven fra Anker | Anker Bjerre A/S

Anker Bjerre er for år siden trådt tilbage, men han kommer jævnligt forbi virksomheden. Foto: Jacob Kaas.

 

Men der skulle ikke gå lang tid, inden David Brown henvendte sig og Anker Bjerre fik forhandlingen af de røde, engelske traktorer. På den måde blev virksomheden til maskinforretning. I 1983 fik Anker Bjerre Ford-forhandlingen i området. I perioden fra 2000-2012 var maskinforretningen John Deere-forhandler, inden de kom tilbage til Ford, der i mellemtiden var blevet til New Holland.

I dag breder Anker Bjerre sig vidt og bredt som professionel maskinleverandør til både landbrug, skovbrug, entreprenør og den grønne sektor. Og man satser på at styrke de forskellige forretningsben, så man kan matche forventningerne fra kunderne i fremtiden.

- Vores strategi er som hidtil at følge med markedet. Vi skal styrke vores positioner og samtidig udvikle os på nye områder og være lidt foran markedet. Igennem tiderne har Anker Bjerre draget sig nogle erfaringer, som både har kostet - men også nogle erfaringer, der har betydet at vi har vundet på at være et skridt foran, siger Anders Harder, der satser på både at styrke den lokale og den nationale profil.

 

Arven fra Anker | Anker Bjerre A/S

Anker Bjerre A/S beskæftiger samlet set 60 medarbejdere. Foto: Jacob Kaas.

 

- Der er en række maskinmærker, hvor vi med vores ekspertise kommer længere og længere ud i landet. Og med vores webshop, der både har maskiner og reservedele, kan vi mærke, at vi når ud til nye kunder, siger Anders Harder.

- Vi har aldrig været bange for at have et stort udvalg af både reservedele og nye maskiner. Vi tager brugte maskiner i bytte og råder over vores egen lastbil til levering. Det gør det nemt for vores kunder at handle med os, selvom det måske er på Fyn eller Sjælland, siger Anders Harder.

 

Arven fra Anker | Anker Bjerre A/S

Maskinforretningen Anker Bjerre har løbende bygget til. Her er det den nyeste maskinhal, 
der huser både nye og brugte maskiner. Foto: Jacob Kaas.