Vejen til en god handel

Anker Bjerre A/S er en allround maskinforretning med forhandling af New Holland og en perlerække af andre stærke brands indenfor maskiner samt udstyr til landbrug, skov og landskab, entreprenører samt have, park og vej. Maskinforretningen er lagerførende på handelsvarer og reservedele af høj kvalitet til både erhvervs- og privatkunder.

Fordelt på to lokationer - i Holstebro og Lemvig - beskæftiger Anker Bjerre A/S sammenlagt ca. 65 dygtige medarbejdere, som løbende bliver uddannet til at håndtere service og vedligeholdelse på de nyeste maskiner i branchen. Det gør det muligt for os at levere en professionel service på et bredt program af landbrugs-, entreprenør-, skov- og have/park-maskiner.

Vores kundekreds består i dag af: professionelle landmænd, maskinstationer, entreprenører, kommuner, skoventreprenører, kirkegårde, boligselskaber, hestefolk, anlægsgartnere, fritidslandmænd og private fordelt over hele landet.

Derudover har vi handel med kunder fra hele Europa.

 

Vores aftryk - kort fortalt

2022_Anker Bjerre_ny ejerkreds

2023: Realisering om større ejerkreds

Fra 1. oktober 2023 har Anker Bjerre A/S – som led i et generationsskifte – øget ejerkredsen til at omfatte syv centrale nøglepersoner fra virksomheden. Samtidig sker der et skifte på posten som direktør hos den midt- og vestjyske maskinforhandler.

Efter 18 år som medejer af Anker Bjerre A/S har bogholder og økonomiansvarlig, Anne Marie Kvistgaard, valgt at trække sig ud af ejerskabet, og går på pension fra foråret 2024. Anne Maries ejerandel på 25% har de tre øvrige medejere (Anders Frandsen, Anders Harder og Per Damgaard som hver ejer 25%) valgt at udbyde til fire medarbejdere, som igennem en årrække har vist stor interesse for at blive en del af ejerkredsen.

Ejerkredsen pr. 1. oktober 2023
• Henrik Hedegaard – lagerchef (6,25%)
• Jeppe Vestergaard – værkfører (6,25%)
• Søren Romby – salgskonsulent, landbrug (6,25%)
• Tinus Bay Madsen – salgskonsulent, have/park (6,25%)
• Anders Frandsen - salgskonsulent, landbrug (25%)
• Anders Harder - direktør/ salgskonsulent, skov (25%)
• Per Damgaard - værkfører (25%)

2022_Anker Bjerre

2022: Ny maskin- og udstillingshal i Mejrup

I starten af året opfører Anker Bjerre A/S en helt ny maskin- og udstillingshal på 2.200 m2. Hallen skal give mere plads til at udstille de forskellige landbrugsmaskiner, så et bredere udvalg kan fremvises for interesserede kunder. Fredag den 20. maj 2022 bliver hallen officielt indviet med åbningsfest for landbrug, maskinstationer og entreprenører.

2009_Anker Bjerre

2018: Sammenlægning af de to virksomheder

Lemvig Maskinforretning lægges under Anker Bjerre A/S – og branding foregår fremadrettet under ét og samme navn.

2015_Anker Bjerre

2015:  Anker Bjerre sælger sin del af virksomheden

Sammen med Anders Frandsen, Anne Marie Kvistgaard og Per Damgaard overtager Anders Harder Nielsen nu Anker Bjerre A/S – med en ligelig fordelt ejerandel på 25% hver. De fire ejere er alle jobmæssigt engageret i virksomheden med hver deres ansvarsområde.

2012_Anker Bjerre

2012: Forhandling af New Holland – og andre stærke brands!

Den 1. september 2012 bliver Anker Bjerre A/S og Lemvig Maskinforretning ApS full line New Holland forhandler, og samtidig bliver virksomhedsprofilen skarpere på det øvrige produktprogram til både landbrug, skovbrug, entreprenører samt have/park-segmentet.

2018_Anker Bjerre

2009: Opkøb af yderligere en maskinforretning

For at positionere sig yderligere på markedet med en stærkt voksende kundeportefølje i det midt- og vestjyske, overtager Anker Bjerre A/S i 2009 Lemvig Maskinforretning.
Det betyder, at der på flere områder kan udnyttes og udvikles nye synergier mellem de to forretninger – synergier, der også kommer kunderne til fordel.

Historisk set bliver Lemvig Maskinforretning etableret i 1950 af Poul Wrist. Først i tresserne flytter forretningen til matriklen i industriområdet i Lemvig, hvor over en periode bliver forhandlet John Deere traktorer og senere IH/Case IH-traktorer gennem cirka 40 år.

2005_Anker Bjerre

2005: Starten på et glidende generationsskifte

I oktober 2005 tager Anker Bjerre hul på et glidende generationsskifte for Anker Bjerre A/S - og tre medarbejdere, Anders Frandsen, Anne Marie Kvistgaard samt Per Damgaard indgår nu i ejerskabet af Anker Bjerre A/S.

1983_Anker Bjerre

1983-2000: Forhandling af flere traktormærker

Første traktorforhandling bliver David Brown, som i 1983 skiftes ud med Ford - og 17 år senere i 2000 træffer Anker Bjerre en beslutning om i stedet at blive forhandler af John Deere.
Det er også i denne periode, at Anker Bjerre får nyt og større domicil (1993) for maskinforretningen, der flytter fra Elkjærvej 94 til Elkjærvej 110 i Mejrup.

1975_Anker Bjerre

1975: Lokal iværksætter får en ide

I 1975 tager iværksætteren, Anker Bjerre, initiativ til at starte virksomhed fra egen bopæl i Mejrup lidt uden for Holstebro. Det starter i første omgang som autoværksted, men behovet for traktorer i det midt- og vestjyske er stigende – og forretningsstrategien bliver derfor ændret i takt med markedsbehovet.